Bedrijfsongeval

U bent het slachtoffer van een bedrijfsongeval wanneer u door een ongeval tijdens uw werk letsel heeft opgelopen. Bijna altijd is de werkgever verplicht de schade te vergoeden die een werknemer lijdt tijdens de uitoefening van het werk. Het maakt daarbij niet uit of u bij de werkgever in dienst bent, een tijdelijk contract heeft of via een uitzendbureau werkt. Bijna alle werkgevers in Nederland zijn voor bedrijfsongevallen verzekerd. MisterClaim gaat voorzichtig hiermee om en komt op voor uw belangen zonder uw positie op uw werk te schaden.

Aantonen aansprakelijkheid werkgever

De werkgever is aansprakelijk voor de geleden schade als het bedrijfsongeval is veroorzaakt doordat:

Overigens kan het begrip ‘tijdens het werk’ ruim worden opgevat. Ook buiten de werkvloer kan er sprake zijn van een bedrijfsongeluk. Bijvoorbeeld als de werknemer op weg is naar huis of het werk en een verkeersongeluk krijgt. Als dit ongeval een duidelijke relatie heeft tot het werk (denk aan een bedrijfsuitje of het ophalen van een collega), dan kan de werkgever ook aansprakelijk zijn.

Omstandigheden spelen grote rol

Bij het aantonen van de aansprakelijkheid van de werkgever spelen de precieze omstandigheden van het ongeval op het werk een grote rol. In de praktijk leidt dit vaak tot discussies met de verzekeraar van de werkgever. U als slachtoffer komt dan tegenover de letselschaderegelaar van de verzekeraar van uw werkgever te staan.

Werknemer moet letselschade aantonen

Als werknemer moet u bewijzen dat er een direct verband is tussen uw letsel en de uitoefening van uw werk. Ook moet u moet aantonen dat u als gevolg van het bedrijfsongeval schade heeft geleden. Dit zijn vaak lastige kwesties, waarin het aan te raden is direct contact op te nemen met een ervaren letselschadespecialist op het gebied van bedrijfsongevallen.

MisterClaim helpt u bij de vergoeding van uw letselschade

MisterClaim heeft een zeer ruime ervaring op dit gebied. Met uw belang als uitgangspunt neemt MisterClaim contact op met uw werkgever en zijn verzekeraar. Hij zal er alles aan doen om de aansprakelijkheid van uw werkgever voor uw bedrijfsongeval te bewijzen en uw letselschade te verhalen op diens verzekerings-maatschappij. MisterClaim weet hoe lastig deze situaties tussen u en uw werkgever zijn en gaat hier zeer zorgvuldig mee om. Dat is voor u een grote zorg minder.

Een eerlijke vergoeding

Uw letselschade is al erg genoeg en u heeft recht op een eerlijke vergoeding. Daar sta ik voor, en daar zorg ik voor. U kunt me altijd bellen voor advies op ons gratis nummer 0800 - 2200777. Of als u dat prettiger vindt, stuurt u me uw vraag via het invulformulier. Dat verplicht u tot niets, en ik garandeer u een eerlijk antwoord. Zodat u weet waar u aan toe bent.

Letselschade-bedragen berekenen met MisterClaim

Elke letselschadezaak is uniek. Alleen een zeer ervaren letselschade-expert als MisterClaim schat de hoogte en de kansen van uw letselschadeclaim juist in.

Kies voor een onafhankelijke en professionele berekening van uw letselschadebedrag en bel gratis 0800-2200777 of vul het contactformulier in.

Contact met MisterClaim