RSI

RSI is een verzamelnaam voor spier- en gewrichtsklachten aan handen, polsen, armen, schouders, en/nek. RSI is de afkorting van Repetitive Strain Injury. Dit betekent een blessure door een herhaalde belasting. Door repeterende bewegingen ontstaat een continue spierspanning die spier- en gewrichtsklachten veroorzaakt.

RSI is een term die steeds meer als een vergaarbak van allerlei klachten aan arm, nek en schouder wordt gebruikt. Daarom benoemen steeds meer medici de specifieke aandoening (bijvoorbeeld carpaal tunnelsyndroom of tenniselleboog). Klachten die niet nader te specificeren zijn worden tegenwoordig bij voorkeur een ´a-specifieke CANS´genoemd. CANS staat voor Complaints of Arm, Neck and/or Shoulder. (arm-, nek- en/of schouderklachten).

RSI klachten ontstaan geleidelijk

RSI/CANS klachten ontstaan geleidelijk. Het begint meestal met tintelingen in de handen, een koud of door gevoel in handen of onderarmen, of en zere pols. Deze klachten kunnen verergeren tot chronische pijn en stijfheid. Het grote gevaar bij RSI/CANS ligt in het sluipende verloop. Veel mensen nemen in eerste instantie hun klachten niet serieus. Maar na verloop van tijd blijft de pijn aanhouden en begint krachtverlies op te treden. De arbeidsprestaties gaan daardoor omlaag met geheel of gedeeltelijke arbeidsongeschiktheid als gevolg.

Risicogroep RSI/CANS: musici, slagers, postbodes, kassapersoneel, lopende bandwerkers. Beeldschermwerk is tegenwoordig de grootste oorzaak van RSI/CANS.

Denkt u te lijden aan schade als gevolg van een beroepsziekte en wilt u weten of u deze schade op uw werkgever kunt verhalen ? Aarzel dan niet en neem direct contact op met MisterClaim. Met zijn ruime ervaring in RSI/CANS zaken, kent hij deze problematiek als geen ander. Tevens werkt hij nauw samen met een vaste medisch adviseur. Met letselschade expert MisterClaim heeft u de meeste kans op een maximale schadevergoeding als gevolg van uw klachten.

Letselschade-bedragen berekenen met MisterClaim

Elke letselschadezaak is uniek. Alleen een zeer ervaren letselschade-expert als MisterClaim schat de hoogte en de kansen van uw letselschadeclaim juist in.

Kies voor een onafhankelijke en professionele berekening van uw letselschadebedrag en bel gratis 0800-2200777 of vul het contactformulier in.

Contact met MisterClaim