Whiplash letselschade

Wat is een whiplash?

Een whiplash is een zeer complexe beschadiging van de nek veroorzaakt door een beweging van het
hoofd waarbij wervels en spieren in korte tijd extreem gebogen en uitgerekt worden.

Oorzaak letselschade whiplash

Meestal wordt een whiplash veroorzaakt door een kop-staartbotsing in het verkeer. Het totaal van kop-staartbotsingen en kettingbotsingen is 66% tegenover 33% van andere aanrijdingen. Een whiplash als gevolg van een verkeersongeval is een soort letsel dat daarom veel voorkomt in de letselschadepraktijk.
Zeer kenmerkend voor een whiplash syndroom is de tijd die er in de meeste gevallen zit tussen het ongeluk en het ontstaan van de klachten. Vaak krijgt een whiplash patient last van whiplash klachten pas na een aantal maanden na het ongeval (post whiplash syndroom).

Whiplash symptomen

Whiplash symptomen zijn over het algemeen: hoofdpijn, nekklachten, evenwichtstoornissen en concentratie-
stoornissen. Meestal is er direct na het ongeluk wel last van duizeligheid en lichte hoofdpijn, maar de whiplash symptomen zijn nog niet zo ernstig. Vaak stort de patiënt met een whiplash syndroom pas na enkele dagen, weken of zelfs maanden in (post whiplash syndroom). De whiplash klachten zoals pijn in hoofd, nek en schouders en vermoeidheid zijn dan zo toegenomen dat normaal functioneren niet meer mogelijk is.

Ook andere oorzaken whiplash symptomen

Er zijn ook andere soorten ongevallen die een whiplash syndroom veroorzaken. Sportongevallen zoals een kopbal, een duik in een zwembad, botsstimulator, skieën, karten, paardrijden, bungeejumping kunnen ook whiplash symtomen veroorzaken. Ook een te harde vliegtuiglanding of een simpele uitglijder kunnen whiplash klachten tot gevolg hebben.

Whiplash schadevergoeding

Meestal belandt een whiplash patient in de Ziektewet. Als u zelfstandig ondernemer bent heeft u helemaal geen inkomen meer. Omdat een whiplash patient meestal door de whiplash klachten geheel of gedeeltelijk uit de roulatie is, worden er ook vaak nog extra kosten gemaakt. Denk bijvoorbeeld aan extra huishoudelijk hulp. De whiplash letselschade die u lijdt komt voor rekening van de (verzekeraar van de) aansprakelijke partij.

Smartengeld whiplash

Ook smartengeld komt in het geval van een whiplash voor een schadevergoeding in aanmerking.
Voor meer informatie ga naar letselschade smartengeld.

Wacht dus niet langer en neem direct contact op met MisterClaim. Voor het aantonen van het verband tussen uw whiplash klachten en een ongeluk (=causaliteit) is namelijk de grondige specialisatie en ervaring in whiplash letselschade zaken van Letselschadespecialist MisterClaim vereist. MisterClaim werkt in deze gevallen al jaren met een ervaren medisch adviseur die in whiplash syndromen is gespecialiseerd.
Met MisterClaim heeft u dus de meeste kans op een maximale whiplash schadevergoeding.

Letselschade-bedragen berekenen met MisterClaim

Elke letselschadezaak is uniek. Alleen een zeer ervaren letselschade-expert als MisterClaim schat de hoogte en de kansen van uw letselschadeclaim juist in.

Kies voor een onafhankelijke en professionele berekening van uw letselschadebedrag en bel gratis 0800-2200777 of vul het contactformulier in.

Contact met MisterClaim