Letselschade

Letselschade

Er is sprake van letselschade als iemand door een fout van een ander lichamelijk en/of geestelijk beschadiging oploopt. Deze beschadiging oftewel letsel kan blijvend of tijdelijk zijn. Ongevallen die letselschade veroorzaken zijn verkeersongevallen, bedrijfsongevallen, medische fouten en overige ongevallen. De oorzaken van zulke ongevallen zijn onvoorzichtigheid, nalatigheid, onvoldoende veiligheidsmaatregelen en ondeskundigheid.

Méér dan 25 jaar ervaring als letselschadespecialist
Méér dan 3000 succesvolle zaken op zijn naam
Voor iedereen een maximaal haalbare vergoeding

Wat is letselschade?

Heeft u letselschade opgelopen? Bent u slachtoffer van een ongeval op het werk of in het verkeer? Bent u slachtoffer van een fout veroorzaakt door uw arts of heeft u een ziekte opgelopen tijdens uw werk zoals een burn-out of een longziekte? Als u als slachtoffer op een van deze vragen ja beantwoordt dan spreken wij in Nederland van letselschade als het ongeval of de fout is veroorzaakt door een ander. Deze ander is een persoon, een werkgever of een instantie zoals de gemeente. Daarnaast moet u fysiek en/of psychisch letsel hebben opgelopen. Letsel is een ander woord voor beschadiging of verwonding. Als laatste voorwaarde voor letselschade moet er sprake zijn van ‘schade’. Er is sprake van schade wanneer uw financiële- en arbeidsvermogen is aangetast en/of wanneer u in uw persoon bent aangetast. Bent u een slachtoffer van letselschade? Als een van de eerste letselschadespecialisten van Nederland help ik al meer dan 25 jaar slachtoffers zoals u bij het krijgen van een rechtvaardige schadevergoeding. U kunt altijd direct gratis en vrijblijvend contact opnemen voor advies op het gebied van letselschade.

Waar heeft u recht op bij letselschade?

In Nederland wordt over letselschade gesproken wanneer iemand door toedoen van een ander lichamelijke en/of geestelijke beschadiging oploopt. Een ongeluk zit vaak in een klein hoekje en niet iedereen weet wat zijn of haar rechten zijn na een ongeval. Honderdduizenden mensen zijn jaarlijks slachtoffer van een ongeval veroorzaakt door een ander en lopen letselschade op. U kunt letselschade oplopen in het verkeer, op uw werk, op de weg, in het ziekenhuis, bij uw buurman, de tandarts, bij uw vriend, in de supermarkt, tijdens het wandelen in het bos, in het restaurant, in het café of bij uw thuis. Overal kunt u letselschade oplopen en de meesten weten niet dat wanneer u door uw letsel kosten maakt zoals reiskosten naar de arts, kosten voor een therapeut, telefoonkosten, de reparatie of vervanging van spullen, u deze kosten terug kunt krijgen. In ergere gevallen wanneer u een tijd niet kunt werken of wanneer u permanent arbeidsongeschikt raakt kunt u ook een aanzienlijke vergoeding krijgen voor onder andere het verlies van uw inkomen. In het geval van letselschade heeft u dus altijd recht op een financiële compensatie! Deze compensatie bestaat uit een materiële en immateriële schadevergoeding en wordt door de verzekeraar van degene die het ongeval of de fout heeft veroorzaakt vergoed. U hoeft dus niet bang te zijn om mensen aansprakelijk te stellen voor uw letselschade, omdat u denkt dat zij persoonlijk uw schadevergoeding betalen.

Proces letselschade claimen

Het eisen van deze schadevergoeding ofwel het claimen van uw schade voor uw letselschade is ingewikkeld en het proces duurt vaak lang. Door mijn jarenlange ervaring ken ik de letselschadepraktijk als geen ander. Ik weet precies hoe ik een maximale schadevergoeding eis, hoe ik de discussies met de verzekeraars moet aangaan en welke juridische regels en gerechtelijke uitspraken van toepassing zijn. Ik sta bekend om mijn transparante en efficiënte en snelle werkwijze. De gemiddelde letselschadezaak duurt bij mij slechts 3 jaar. Ik sta u graag bij in het claimen van uw letselschade, zodat uw juridische zorgen omtrent uw letselschade zaak in goede handen zijn.

Wie betaald de schadevergoeding voor uw letselschade?

Letselschade wordt veroorzaakt door verkeersongevallen, bedrijfsongevallen, medische fouten, beroepsziekten en overige ongevallen. De oorzaken van zulke ongevallen zijn onvoorzichtigheid, nalatigheid, ontstaan door het nemen van onvoldoende veiligheidsmaatregelen en ondeskundigheid. Deze oorzaken kunnen leiden tot ongelukken met alle denkbare soorten letselschade tot gevolg. Een persoon, een werkgever, een bedrijf, een instantie bijvoorbeeld de gemeente, een arts of andere medische specialist die de letselschade heeft veroorzaakt is meestal voor letselschade verzekerd. Dit betekent dat de schadevergoeding voor letselschade wordt betaald door een verzekeraar. In dit geval de verzekeraar van degene die uw letselschade heeft veroorzaakt. Voor het claimen van uw schade moet ik degene die het ongeval of uw ziekte heeft veroorzaakt aansprakelijk stellen voor uw letselschade. Hierbij is van belang dat uw letselschade het gevolg is van uw ongeval of ziekte. Het aantonen van de aansprakelijk en de causaliteit zorgen vaak voor discussies met de verzekeraar. Het aantonen van letselschade is daarom een belangrijke stap in het claimen van uw schadevergoeding.

Oorzaken letselschade

Er zijn ontelbare situaties die letselschade veroorzaken. De meest voorkomende oorzaken van letselschade zijn verkeersongevallen en bedrijfsongevallen. Andere oorzaken van letselschade zijn dierenbeten, beroepsziekten en medische fouten. In mijn praktijk kom ik al deze oorzaken en ongevallen van letselschade tegen. Als u zich in een van deze ongevallen of andere oorzaken van letselschade herkent dan kunt u altijd gratis en vrijblijvend contact opnemen zodat ik u direct kan informeren welke stappen u kunt nemen om uw schade te claimen. Natuurlijk is elke situatie uniek, dus voel u vrij om uw verhaal te doen als u zich niet denkt te herkennen in de volgende voorbeelden.

Bij verkeersongevallen kunt u denken aan:

Bij bedrijfsongevallen kunt u denken aan:

Bij beroepsziekten kunt u denken aan:

  • inademen asbest;
  • burn-out.

Bij medische fouten kunt u denken aan:

Bij overige ongevallen kunt u denken aan:

Soorten letsel bij letselschade

Alle soorten letsel komen in aanmerking voor een letselschadeclaim. Niet alleen een whiplash, een dwarslaesie of ander ernstig letsel, maar ook een gebroken pink kan al voor fors inkomensverlies zorgen. Uw schadeclaim is dus sterk afhankelijk van uw persoonlijke situatie.

Lijst meest voorkomende soorten letsel in mijn letselschade praktijk:

Is uw rechtsbijstandsverzekering genoeg om uw letselschade te vergoeden?

Een rechtsbijstandsverzekering is onvoldoende om uw letselschade te vergoeden, want:

  1. De rechtsbijstandsverzekeraar wilt de kosten voor het behandelen van uw zaak zo laag mogelijk houden.
  2. Dit betekent dat er weinig aandacht in uw letselschade zaak wordt gestoken.
  3. Vervolgens betekent dit ook dat er té snel met een voorstel van de verzekeraar van uw tegenpartij akkoord wordt gegaan die natuurlijk niet voor uw belangen opkomt.
  4. De uitkomst is vaak een té lage schadevergoeding voor uw letselschade.

Lees hier uitgebreid waarom een rechtsbijstandsverzekering nooit uw volledige letselschade zal vergoeden.

Hoe ik u kan helpen bij uw letselschade?

Als slachtoffer van letselschade heeft u recht op een schadevergoeding. De verzekeraar van degene die aansprakelijk is voor uw letselschade (de tegenpartij) wilt de schadevergoeding zo laag mogelijk houden. De volgende scenario’s kunnen zich voordoen:

  1. De verzekeraar van de tegenpartij komt snel met een veel te lage schadevergoeding.
  2. De verzekeraar van de tegenpartij ontkent de aansprakelijkheid.
  3. De verzekeraar van de tegenpartij ontkent dat uw letsel door het ongeval is veroorzaakt.
  4. De verzekeraar van de tegenpartij is het niet eens met de hoogte van de schade.

Het is daarom belangrijk dat u zich zo snel mogelijk laat bijstaan door een deskundige letselschade specialist. Al meer dan 25 jaar zorg ik voor een rechtvaardige en maximale schadevergoeding voor letselschade. Ik geef eerlijk advies en werk met duidelijke afspraken zodat u niet voor verrassingen komt te staan. Letselschade opgelopen? Ik help u bij het claimen van de schade waar u recht op heeft. Mijn dienst hoeft u niks te kosten. Lees hier meer over de eventuele kosten die horen bij het inschakelen van een letselschade expert.

Heb ik kans op een schadevergoeding?

U kunt mijn letselschadetest invullen die minder dan 1 minuut duurt om alvast een inzicht te krijgen in de kans op een schadevergoeding. De uitslag van uw test geeft daarentegen geen garantie over uw claim. Dit kan alleen op basis van een persoonlijk gesprek.

Start letselschadetest