Vrouw en Letsel

Waarom speciale aandacht voor vrouwen met letsel?

Circa 60% van de whiplash patiënten is vrouw.

Over de oorzaak hiervan zijn verschillende theorieën. Een fysieke verklaring zou kunnen zijn dat de nek van vrouwen door minder spieren wordt ondersteund. Hierdoor zouden vrouwen de krachten minder goed kunnen opvangen die met name tijdens een kop-staart botsing ontstaan. Ook het verkeersgedrag van vrouwen zou anders zijn dan dat van mannen. Vrouwen rijden meer korte stukjes in drukker stadsverkeer en de kans dus groter is dat er iemand achter je opbotst. Ze rijden vaker in minder schokbestendige auto´s (de tweede auto). Bovendien rijden vrouwen ook vaker mee als passagier, waardoor ze een ongeluk minder zien aankomen.

Niet alleen een verkeersongeval maar ook een heleboel andere ongelukken kunnen een whiplash syndroom of een post whiplash syndroom veroorzaken, waar een vrouw dus kwetsbaarder voor is dan een man.

RSI/CANS

RSI/CANS is een beroepsziekte die tegenwoordig het meest voorkomt bij mensen die tijdens hun werk vrijwel constant achter hun beeldscherm zitten. Typewerk en secretarieel werk valt hieronder en wordt nog steeds vooral door vrouwen verricht.
Lees meer over RSI/CANS.

Eigen problematiek voor vrouwen

De gevolgen van letsel brengen voor vrouwen vaak een eigen problematiek met zich mee. Vrouwen werken vaak parttime, zijn maatschappelijk vaak actief of runnen fulltime hun gezin. Inkomensverlies is dan niet altijd makkelijk aan te tonen. Ook worden er vaak specifieke kosten gemaakt zoals extra huishoudelijke hulp, gezinsopvang enzovoorts als vrouwen geheel of gedeeltelijk uit de roulatie zijn. Voor het inventariseren van de schade en het vaststellen van de hoogte van de schadeclaim is daarom specifieke kennis en een ruime ervaring vereist.

MisterClaim werkt met vaste medische adviseurs die gespecialiseerd zijn in het vaststellen van een whiplash en RSI /CANS. Door zijn enorme ervaring in de letselschadepraktijk weet MisterClaim welke problemen er op een vrouw afkomen als zij tijdelijk of blijvend uit de roulatie is.

Een luisterend oor

De praktijk wijst uit dat vrouwen, meer dan mannen, ‘vinger aan de pols houden’ wat de behandeling van hun letselschadezaak betreft. Niet alleen een maximale schadevergoeding maar ook een luisterend oor is belangrijk. MisterClaim beschikt over een ervaren vrouwelijke binnendienst met een vaste vrouwelijke juridisch adviseur. Bij haar kan iedereen in eerste instantie terecht met alle vragen die betrekking hebben op hun letselschadezaak.

Een eerlijke vergoeding

Uw letselschade is al erg genoeg en u heeft recht op een eerlijke vergoeding. Daar sta ik voor, en daar zorg ik voor. U kunt me altijd bellen voor advies op ons gratis nummer 0800 - 2200777. Of als u dat prettiger vindt, stuurt u me uw vraag via het invulformulier. Dat verplicht u tot niets, en ik garandeer u een eerlijk antwoord. Zodat u weet waar u aan toe bent.

Letselschade-bedragen berekenen met MisterClaim

Elke letselschadezaak is uniek. Alleen een zeer ervaren letselschade-expert als MisterClaim schat de hoogte en de kansen van uw letselschadeclaim juist in.

Kies voor een onafhankelijke en professionele berekening van uw letselschadebedrag en bel gratis 0800-2200777 of vul het contactformulier in.

Contact met MisterClaim